Anna Netrebko

Anna Netrebko

Altaarstuk van Mantegna in de San Zeno Basilico, Verona

Altaarstuk van Mantegna in de San Zeno Basilico, Verona

Verona

Verona

Porta dei Borsari, Verona

Porta dei Borsari, Verona

Teatro Romano

Teatro Romano, Verona

De Arena in Verona

De Arena in Verona

Verona, Italië
09 augustus 2024 t/m 12 augustus 2024
Verona
Italiaans genieten van opera

• Opera in de zwoele Italiaanse avondlucht
• Puccini met stersopraan Anna Netrebko, bariton Luca Salsi en tenor Yusif Eyvazov
• Verblijf in centrum van Verona, op loopafstand van de Arena

Volgeboekt  
Basisreissom: € 1.395,00

Vrijdag 9 augustus vliegen we in de loop van de middag rechtstreeks naar Verona, waar we verblijven in het viersterrenhotel Giberti in het centrum van Verona, gelegen op loopafstand van de Arena. De Arena di Verona is een van de best bewaard gebleven amfitheaters ter wereld. De sfeer in de Arena is uniek, vooral door de zee van kaarslichtjes die voor de voorstelling ontstoken worden in de zwoele Italiaanse avondlucht. Deze avond Puccini's Tosca zien. Speciaal voor de Arena ensceneerde regisseur, decorontwerper en kostuumontwerper Hugo De Ana alweer bijna 20 jaar geleden een authentieke lyrische thriller vol spanning in het 19e-eeuwse Rome.

Zaterdag 10 augustus maken we met een plaatselijke gids een uitgebreide stadswandeling door het centrum van Verona. In de eerste eeuw voor Christus was Verona door zijn gunstige ligging aan de Adige al een belangrijke Romeinse stad. Het dal van de Adige vormde een goede verbinding tussen Italië en de landen ten noorden van de Alpen. De Romeinse invloed van weleer blijkt nu nog uit bijvoorbeeld het amfitheater, het Teatro Romano en de Porta dei Borsari. In de 12e, 13e en 14e eeuw werd Verona bestuurd door de Scaliger familie. Juist in deze periode situeerde Shakespeare zijn beroemde Romeo & Julia. De Veronese families Montecchi en Capuleti waartoe Romeo en Julia behoorden, waren begin 14e eeuw grote rivalen van elkaar. In de Arena di Verona staat vanavond de opera waar het allemaal mee begon, op de dag nauwkeurig precies 111 jaar geleden: Aida van Verdi, in een heropvoering van deze oude enscenering.

Zondag 11 augustus staat een bezoek aan het Museo di Castelvecchio, één van de meest vooraanstaande kunstmusea in Verona, op het programma. De collectie is ondergebracht in een enorm kasteel dat ooit het grootse verblijf was van de middeleeuwse heersers van Verona. U kunt deze reis vanavond muzikaal afsluiten Beethovens Negende Symfonie, uitgevoerd in de Arena. Zonder twijfel is de Negende Symfonie Beethovens beroemdste en meest omstreden werk door de revolutionaire vernieuwingen en effecten: lange melodiefrasen zouden een typisch romantisch kenmerk worden; de geheimzinnige inleiding stond model voor enkele Bruckner-symfonieën. Maar vooral het toevoegen van een koor en zangsolisten in het laatste deel leidde aanvankelijk tot opgetrokken wenkbrauwen. Mendelssohn schreef 'vanaf waar de zangstemmen inzetten, begrijp ook ik het werk niet'. Maar ondubbelzinnige tekst van Schiller verschafte dit het opus een sterke ideologische lading die niemand onberoerd laat.

Maandag 12 augustus krijgen we een rondleiding in de Basilica di San Zeno. San Zeno, een heilige uit de 4e eeuw, is de beschermheilige van de stad Verona. De basiliek van San Zeno is zeer bijzonder. De kerk werd in de 4e eeuw gesticht en kreeg eind 14e eeuw haar huidige vorm. De imposante bronzen deuren uit de 11e eeuw geven toegang tot een indrukwekkende kerk met Romeinse zuilen, fresco's uit de 13e en 14e eeuw en het beroemde altaarstuk van Andrea Mantegna. Het was tot dan toe gebruikelijk om een altaarstuk op te delen in verschillende vlakken waarbij in men elk vlak een op zich zelf staande afbeelding schilderde. Mantegna brak met die traditie: bij hem is er sprake van een doorlopende voorstelling waarbij de Korintische Zuilen die het altaarstuk in verschillende vlakken verdelen, deel uit maken van de voorstelling.

In de loop van de middag vliegen we terug naar Nederland.

Opera
 • vrijdag 09 augustus 2024 Tosca (Settore Verdi)
 • Arena di Verona (Verona)
 • Giacomo Puccini Tosca (opera)
 • Uitvoerenden:
  • sopraan Anna Netrebko (Floria Tosca)
  • tenor Yusif Eyvazov (Mario Cavaradossi)
  • bariton Luca Salsi (Il Barone Scarpia)
  • regisseur Hugo de Ana
 • Prijs: € 121,00
Opera
 • zaterdag 10 augustus 2024 Aida (Settore Verdi)
 • Arena di Verona (Verona)
 • Giuseppe Verdi Aida (opera)
 • Prijs: € 121,00
Concert
 • zondag 11 augustus 2024 Beethovens Negende Symfonie (Settore Verdi)
 • Arena di Verona (Verona)
 • Ludwig van Beethoven Symfonie nr 9 in d, op. 125 (symfonie)
 • Prijs: € 109,00
Hotel Giberti

Hotel Giberti, Verona Het viersterren Hotel Giberti ligt tussen de Arena van Verona en het station Porta Nuova. Het heeft een buitenterras. Gilberti heeft grote kamers en een 24-uursservice.

Er zijn goede openbaar vervoersverbindingen bij het hotel en u kunt gemakkelijk lopend een bezoek brengen aan het historische centrum van Verona. Fietsen zijn gratis beschikbaar van april tot november.

De kamers hebben WiFi-toegang en airconditioning. Ook roomservice en satelliet-tv zijn beschikbaar.

Hotel Giberti biedt een gratis ontbijt, waar u in de zomer buiten van kunt genieten.

Basisreissom per persoon met vertrek op vrijdag 09 augustus 2024 € 1.395,00
Eenpersoonstoeslag € 210,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Tosca (Settore Verdi) (09 augustus 2024) € 121,00
Tosca (Poltronissima Platinum) (09 augustus 2024) € 274,00
Aida (Settore Verdi) (10 augustus 2024) € 121,00
Aida (Poltronissima Platinum) (10 augustus 2024) € 274,00
Beethovens Negende Symfonie (Settore Verdi) (11 augustus 2024) € 109,00
Beethovens Negende Symfonie (Poltronissima Platinum) (11 augustus 2024) € 244,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Transavia-vluchten met belastingen, toeslagen en CO2-compensatie, transfers en vervoer ter plaatse
• 3 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Hotel Giberti in Verona
• 3 diners of lunches in goede restaurants inclusief één glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• Ruimbagage
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaats: Schiphol
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen, vervoer van en naar Schiphol, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Plaatsen in de Arena van Verona
Voor de voorstellingen in de Arena van Verona zijn kaarten in diverse categorieën beschikbaar. Wij bieden voor deze voorstelling kaarten aan in twee categorieën:
• Settore Verdi (stoelen op de eerste ring)
• Poltronissima Platinum (fauteuils recht voor het podium)
Arena Verona settore Verdi en poltronissima platinum

Vertrektijden:

Vrijdag 9 augustus, 13:30 uur - 15:10 uur (Amsterdam - Verona), vluchtnummer: HV5461
Maandag 12 augustus, 16:55 uur - 18:50 uur (Verona - Amsterdam), vluchtnummer: HV5464

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Marc van den Borre

Reizen en muziek zijn steeds belangrijk geweest in mijn leven.  Beide heb ik op een aangename manier steeds weten te combineren.

Al vrij vroeg droomde ik van muziek te studeren. Piano, orgel, dirigeren en muziek schrijven vond ik boeiend en heb ik later kunnen verder vormgeven tijdens mijn verdere studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Gent. Ik ben nog steeds actief in de muziekwereld als uitvoerend musicus en in het onderwijs.  Gedurende 7 jaar was ik vaste medewerker aan de Muntschouwburg te Brussel en daarbij nauw betrokken bij de realisatie van operaproducties.

Daarnaast hebben andere culturen mij blijven prikkelen.  Reeds meer dan 20 jaar begeleid ik groepen over de hele wereld.

De kunst in het algemeen, en heel speciaal de muziek zijn steeds terugkerende onderdelen van de reizen. Een concert, een opera, een goed museum … kleuren de reis en maken er steeds iets unieks van. De prachtige voorstellingen tijdens het Bregenzer Festpiele, in Glyndebourne of de Parijse opera’s brengen mij steeds tot de essentie.  De mede-reiziger meenemen in deze beleving maakt het voor mezelf zeer bijzonder.