Heidelberg

Heidelberg

Slot, Heidelberg

Slot, Heidelberg

Thomas Hampson

Thomas Hampson

Daniel Hope

Daniel Hope

Schlosstheater Schwetzingen

Schlosstheater Schwetzingen

Schwetzingen, slottuin

Schwetzingen, slottuin

Porträt des Schriftstellers Max Herrmann-Neiße (George Grosz, 1925) - Kunsthalle Mannheim

Porträt des Schriftstellers Max Herrmann-Neiße (George Grosz, 1925)

Heidelberg, Duitsland
28 december 2024 t/m 02 januari 2025
Heidelberg oud & nieuw
Oud & nieuw in charmante stad aan de Neckar

• Silvesterkonzert Baden-Baden met wereldsterren Daniel Hope & Thomas Hampson
• Verdi’s Macbeth bij de Oper Heidelberg
• Excursies in Heidelberg, Mannheim, Schwetzingen en Speyer

 
Basisreissom: € 1.795,00

Zaterdag 28 december reizen we per touringcar naar Heidelberg. Heidelberg was in de middeleeuwen al een belangrijke stad. In 1386 werd hier de Ruprecht-Karls-Universiteit gesticht, de oudste universiteit van Duitsland. Het kasteel op de berg bij de stad vervulde eeuwenlang een belangrijke verdedigende functie voor de handhaving van de macht in deze streek.

Zondag 29 december krijgen we een rondleiding door Heidelberg. Het is een charmante, oude, barokke stad met schilderachtige huizen en smalle, middeleeuwse straatjes. ’s Middags brengen we een bezoek aan het Kurpfälzisches Museum met de kunst- und cultuurhistorische verzamelingen van de stad Heidelberg.​ ’s Avonds kunt u in de Marguerre-Saal van Theater Heidelberg een opvoering bijwonen van Verdi’s opera Macbeth. De recensenten vonden het aanvankelijk maar niets dat Verdi een Engelse klassieker als basis van zijn nieuwe opera gebruikte, in plaats van een Italiaanse tekst. Maar het publiek was heel enthousiast over de mix van menselijke tragedie en donkere romantiek die uit de opera spreekt.

Maandag 30 december vervolgen we ’s middags vervolgen we de rondleiding door Heidelberg met een bezoek aan het Heidelberger Schloss. Het is een gigantisch bouwwerk op de heuvel, met een prachtig uitzicht over de stad. Het van oorsprong middeleeuwse kasteel werd in de loop der eeuwen voortdurend aangepast en biedt zo een staalkaart van de Europese kunsthistorie. ’s Avonds kunt u in Worms een concert bijwonen van de Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz onder leiding van Gregor Bühl, met als solist klarinettiste Sharon Kam in het Tweede Klarinetconcert van Von Weber.

Dinsdag 31 december bezoeken we het nabijgelegen Schloss Schwetzingen. De kunstzinnige keurvorst Carl Theodor von der Pfalz verbouwde in de 18e eeuw de burchtachtige jachtresidentie van zijn voorvaderen tot een luxueus zomerverblijf: een Versailles in het klein. In een van deze vleugels liet de keurvorst een schitterend theater in rococostijl inpassen. Mozart heeft het slot meermalen bezocht. Hij dirigeerde hier onder meer zijn opera Le nozze di Figaro. In de loop van de middag rijden we naar Baden-Baden. In dit stadje vindt een bijzonder Silversterkonzert plaats. Onder de titel Daniel Hope & Friends nodigt de sterviolist diverse muzikale vrienden uit, waaronder bariton Thomas Hampson. Na het concert rijden we terug naar Heidelberg, waar we de jaarwisseling vieren.

Woensdag 1 januari bezoeken we in Mannheim de Kunsthalle voor de tentoonstelling over de Neue Sachlichkeit. Deze stroming (grofweg tussen 1918 en 1933) was een stilistische reactie op het expressionisme dat eraan vooraf was gegaan. Kenmerkend voor de stijl zijn de emotieloze weergaven van alledaagse onderwerpen en de voorkeur voor eenvoud. De stroming vond haar oorsprong in de jaren 20 in en rondom het Bauhaus. De term Neue Sachlichkeit werd in 1925 voor het eerst gebruikt door Gustav Friedrich Hartlaub toen hij directeur was van de Kunsthalle Mannheim. In Heidelberg kunt u het Neujahrskonzert van het Philharmonisches Orchester Heidelberg onder leiding van Mino Marani bijwonen. Onder de titel Alles Walzer klinkt van Johann Strauss jr Frühlingsstimmen, de wals uit Tsjaikovski‘s Zwanenmeer, walsen uit Richard Strauss’ Der Rosenkavalier, Von Webers Aufforderung zum Tanz en Bernsteins Glitter and Be Gay.

Donderdag 2 januari rijden we in de loop van de ochtend via een mooie tocht langs de Rijn terug naar Nederland.

Opera
 • zondag 29 december 2024 Macbeth
 • Theater Heidelberg (Heidelberg)
 • Giuseppe Verdi Macbeth (opera)
 • Prijs: € 39,00
Concert
 • maandag 30 december 2024 Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz
 • Das Wormser (Worms)
 • Emil Nikolaus von Reznicek
  uit Donna Diana Ouvertüre

  Carl Maria von Weber
  Tweede Klarinetconcert in Es-Dur, op. 74

  Pjotr Iljitsch Tschaikowsky
  uit De notenkraker Suite nr 1  Ouverture miniature
  uit De notenkraker Suite nr 1  Marche
  uit De notenkraker Suite nr 1  Trepak (Danse russe)

  Johann Strauß
  uit Die Fledermaus Ouverture

  George Gershwin
  uit Porgy and Bess It ain't necessarily so

  Astor Piazzolla
  Libertango

  Dmitri Sjostakovitsj
  uit Moskau, Tscherjomuschki Dans en Galop

  Johann Strauß
  An der schönen blauen Donau. Walzer op. 314

  Hans Christian Lumbye
  Champagner-Galopp op. 14

 • Prijs: € 45,00
Concert
 • dinsdag 31 december 2024 Silversterkonzert Baden-Baden
 • Festspielhaus Baden-Baden (Baden-Baden)
 • Het programma wordt later bekend gemaakt.

 • Uitvoerenden:
  • bariton Thomas Hampson
  • violist Daniel Hope
  • orkest Philharmonie Baden-Baden
 • Prijs: € 112,00
Concert
 • woensdag 01 januari 2025 Neujahrskonzert. Alles Walzer!
 • Theater Heidelberg (Heidelberg)
 • Op het programma staan werken van Carl Maria von Weber, Frédéric Chopin, Robert Schumann, Charles Gounod, Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, Franz Liszt, Johann Strauss (jr), Richard Strauss, Franz Schreker en Leonard Bernstein.

 • Prijs: € 49,00
Leonardo Hotel Heidelberg City Center

Leonardo Hotel Heidelberg City CenterHet moderne viersterren Leonardo Hotel Heidelberg Ciyt Center ligt op 10 minuten wandelen van de historische oude stad van Heidelberg en het pittoreske voetgangersgebied. Het biedt een 24-uursreceptie en een modern interieur. Er wordt elke ochtend een ontbijt verzorgd, en roomservice is beschikbaar. Alle ruime kamers met airconditioning hebben een inrichting met lichte en vrolijke kleuren, een televisie met kabel- en satellietzenders en een minibar. In de eigen badkamer vindt u een haardroger en een bad of een douche. 's Avonds kunt u ontspannen met een glas regionale wijn of kleine hapjes in de bar van het hotel.

Basisreissom per persoon met vertrek op zaterdag 28 december 2024 € 1.795,00
Eenpersoonstoeslag € 250,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Macbeth (29 december 2024) € 39,00
Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz (30 december 2024) € 45,00
Silversterkonzert Baden-Baden (31 december 2024) € 112,00
Neujahrskonzert. Alles Walzer! (01 januari 2025) € 49,00
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Heidelberg v.v. en vervoer ter plaatse
• 5 overnachtingen op basis van logies en ontbijt in het 4-sterren Leonardo Hotel Heidelberg op basis van logies en ontbijt
• 5 diners of lunches in goede restaurants, inclusief een glas wijn
• Excursieprogramma (incl. entrees)
• SGR-bijdrage à € 5,=
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Driebergen-Zeist, Arnhem en Horst bij Venlo (lees hier meer over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief toegangskaarten voorstellingen en concerten, vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• Sommige prijzen op deze webpagina zijn lager dan de prijzen zoals vermeld in de papieren MUSICO-krant. De prijzen op onze website zijn de juiste prijzen
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit</a

Diana Bohnenberger

Elke kunstvorm, voor mij bovenaan de muziek, is net als de natuur dé voedingsbodem voor de menselijke ziel.
De prachtige natuur van Guatemala, land van de eeuwige lente, de fascinerende Maya cultuur - geen wonder dat het land waar ik opgroeide aan de basis ligt van mijn grote liefde voor natuur en cultuur.
Maar op onverklaarbare wijze – misschien door mijn Duitse voorouders - gold mijn grootste passie van jongs af aan de klassieke muziek, iets dat in mijn directe omgeving niet voor het oprapen lag.
Ik volgde mijn innerlijke stem en kwam op 18-jarige leeftijd naar Duitsland om muziek te studeren aan twee conservatoria, blokfluit en piano. Na twee masterstudies was ik klaar voor een verandering.
Toen gaf het lot een mooie wending aan mijn leven, ik kwam door mijn huwelijk terecht in Nederland waar mijn talenten op muzikaal gebied, organisatie, talen en communicatie op hun plaats vielen bij de IJsbreker, een impresariaat, het Nederlands Blazersensemble en Combattimento Consort Amsterdam. Bij laatstgenoemde ensembles was ik productieleider en organiseerde en begeleidde ik enerverende reizen binnen Europa en, natuurlijk, naar Latijns Amerika. Gedurende al die tijd was ik actief als muziekdocente, ontwikkelde ik muziekprojecten voor het basisonderwijs en organiseerde ik in het oog lopende concertseries in De Rode Hoed in Amsterdam en in mijn eigen woonomgeving.
Ik was trots om als “medelander” een koninklijke onderscheiding te mogen ontvangen voor mijn culturele en sociale bijdrage in mijn nieuwe omgeving. “Later, als de kinderen uit huis zijn, ga ik muziekreizen begeleiden!”. Jarenlang heb ik hierop gewacht, temeer omdat reizen mijn favoriete hobby is.
Waarom muziekreizen, vraagt u zich af? In dit beroep komen al mijn liefdes samen: reizen, talen – ik beheers het Nederlands, Duits, Spaans en Engels vloeiend - en bijzondere belevenissen op basis van de goede organisatie van MUSICO Reizen. Maar bovenal: het delen van die belevenissen met mensen die net als ik van muziek, kunst en cultuur houden.
Bij het Combattimento Consort leerde ik Taco Stronks kennen, nu mede-eigenaar van MUSICO Reizen. “Later” is inmiddels “nu” geworden, na een korte opleiding tot reisleider bij IVOR. Ik verheug me erop met u bijzondere en persoonlijke ervaringen tegemoet te gaan!