Krabat (Oper am Rhein in Duisburg)

Krabat (Oper am Rhein in Duisburg)

Duisburg, Duitsland
16 juni 2024 t/m 16 juni 2024
Krabat
Preußlers 'coming-of-age'-verhaal over de verleidingen van macht

Het boek Krabat van de meesterverteller Otfried Preußler draait om kwaadaardige magie ten tijde van de Dertigjarige Oorlog in Duitsland. 'Mijn Krabat [...] is het verhaal van een jongere die betrokken raakt bij duistere krachten waardoor hij gefascineerd raakt, tot hij beseft waar hij in verzeild is geraakt. Het is tegelijkertijd mijn verhaal, het verhaal van mijn generatie, en het is het verhaal van alle jongeren die in aanraking komen met macht en haar verleidingen daarin verstrikt raken,' zei Preußler over dit meesterwerk.
Voor het Stuttgarter Ballett choreografeerde Demis Volpi in 2013 dit 'coming of age'-verhaal tot een avondvullende voorstelling, op muziek van onder meer Pēteris Vasks, Philip Glass en Krzysztof Penderecki.

 
Basisreissom: € 180,00

Eendaagse reizen bij MUSICO
Al ruim 20 jaar vormen de eendaagse reizen het uithangbord van ons bedrijf. In één dag laten we de kern van MUSICO Reizen zien: bijzondere voorstellingen met veel aandacht voor muzikale inhoud en ruimte voor gezelligheid. Kortom, een complete dag uit. Tijdens de reis naar het theater krijgt u koffie met wat lekkers en geeft de reisleiding een mondelinge toelichting op de opera. Op de terugweg luistert u onder het genot van een hapje en een drankje naar een recensie-achtige nabespreking. Dit leidt vaak tot interessante discussies!

Komend seizoen bieden wij u negen opera's, één operette en twee balletten aan, in de operahuizen van Essen, Düsseldorf, Duisburg en Gelsenkirchen. De opstapplaatsen voor deze reis zijn Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem.
Kijk hier naar het volledige overzicht van de serie eendaagse reizen seizoen 2023-2024

Prijzen
De prijs bedraagt € 180,= per voorstelling.
U kunt ook een abonnement nemen: vanaf vier voorstellingen ontvangt u € 10,= korting per voorstelling, vanaf 8 voorstellingen € 15,= korting per voorstelling. Neemt u een abonnement met alle (twaalf) voorstellingen, ontvangt u € 20,= korting per voorstelling.

Boek hieronder uw abonnement

Aanmeldingsformulier abonnement eendaagse reizen - seizoen 2023-2024

Ballet
  • zondag 16 juni 2024 Krabat
  • Theater Duisburg (Duisburg)
  • Prijs: inbegrepen
Een hotel is niet van toepassing bij deze reis.

Basisreissom per persoon met vertrek op zondag 16 juni 2024 € 180,00
Toeslagen facultatieve muziekvoorstellingen - stel zelf uw programma samen:
Krabat (16 juni 2024) incl.
Inbegrepen in de basisreissom:

• Reis per luxe touringcar naar Theater Duisburg in Duisburg v.v.
• Drankjes gedurende de busreis, inclusief versnapering
• Toegangskaart voorstelling
• Schriftelijke toelichting
• Mondelinge voor- en nabeschouwing
• Deskundige reisleiding

Overige informatie:

• Opstapplaatsen: Den Haag, Utrecht, Driebergen-Zeist en Arnhem (klik hier voor meer informatie over de opstapplaatsen bij busreizen van MUSICO Reizen)
• Exclusief vervoer van en naar de opstapplaatsen, overige maaltijden, consumpties & uitgaven van persoonlijke aard, bijdrage Calamiteitenfonds
• MUSICO Reizen berekent geen boekingskosten
• Bij boeking gaat u akkoord met de algemene voorwaarden en heeft u kennisgenomen van onze paragraaf over mobiliteit

Vertrektijden:

10:30 uur Den Haag
11:30 uur Utrecht
11:50 uur Driebergen-Zeist
12:30 uur Arnhem
14:00 uur Aankomst in Duisburg
15:00 uur Aanvang voorstelling

ca 18:00 uur Verwacht einde van de voorstelling, aansluitend vertrek terug naar Nederland
ca 20:00 uur Arnhem
ca 20:40 uur Driebergen-Zeist
ca 21:00 uur Utrecht
ca 22:00 uur Den Haag

De vermelde tijden zijn uitsluitend bedoeld ter indicatie. De definitieve tijden staan vermeld in de reiswijzer die de reizigers uiterlijk 2 weken voor vertrek ontvangen.

Susan Dorrenboom

Er wordt tegenwoordig wel met een bezorgde blik in de ogen gesproken over kinderen met overvolle agenda's. Goed beschouwd was ik ook zo'n kind: fluitles, kamermuziek, orkest, hier en daar nog een extra repetitie, tweemaal per week dansles. En o ja, ik heb ook nog een tijdje in een kinderkoor gezongen.
Ik heb er niet onder geleden. En het zal u - met deze opsomming aan buitenschoolse activiteiten - niet verbazen dat ik na mijn schoolcarrière koos voor een muzikale vervolgstudie: muziekwetenschap in Utrecht.
Na veel omzwervingen in de advies- en bouwwereld kwam ik een aantal jaar geleden bij MUSICO Reizen terecht. Terug op het honk, zo voelde het aan. Op kantoor bereid ik reizen voor met alle werkzaamheden die daarbij komen kijken, en houd ik de website actueel. Daarnaast leid ik af en toe een reis, een uitdagende combinatie. Het werken bij MUSICO Reizen heeft mij tot een muzikale alleseter gemaakt. Vroeger hield voor mij de klassieke muziek op bij de late Beethoven - met als uitzondering de muziek van Stravinsky. Tegenwoordig weet ik ook de romantici te waarderen, en vraag ik mij af waarom ik vroeger de symfonieën van Mahler zo moeilijk kon verteren. Zo blijft de muziek een ontdekkingsreis die ik graag met u deel.

Lees ook het interview met Susan Dorrenboom.