Wouter Schmidt

Komende uit ‘een muzikaal nest’ - mijn ouders waren beroepszangers en maakten tientallen jaren deel uit van het onvolprezen Groot Omroepkoor – kreeg ik muziek met de paplepel ingegoten. Bovendien was mijn vader naast zanger ook pianist en dirigent en een leerling van de beroemde pedagoog Jaap Spaanderman. Het was ook tijdens een uitje met ‘Meneer Spaanderman’ dat ik Jaap van Zweden – zijn vader was ook leerling van Spaanderman en heeft zijn zoon naar hem genoemd – leerde kennen. Bij ons in huis klonk altijd muziek en doordat mijn ouders mij veel mee namen naar repetities en concerten in onder meer Hilversum en Amsterdam, heb ik veel grote musici van nabij mee kunnen maken.

Ik heb viool gestudeerd aan de conservatoria van Amsterdam en Rotterdam bij Leo Boelens en Jean-Jacques Kantorov en daarna altviool bij Ron Ephrat in Rotterdam. Als violist heb ik ruim 20 jaar deel uitgemaakt van Het Gelders Orkest (thans Phion) en als altist veelvuldig bij andere Nederlandse symfonieorkesten geremplaceerd en daarnaast veel kamermuziekconcerten gegeven in binnen- en buitenland.
Bovendien ben ik een seizoen werkzaam geweest als Artistiek Manager van Het Gelders Orkest. In die hoedanigheid was ik verantwoordelijk voor de complete programmering en planning van het orkest en onderhield ik nauwe contacten met musici, impresario’s en directies van grote zalen en andere muziekgezelschappen. Juist dit grote netwerk komt mij nu goed van pas in mijn functie als reisleider bij MUSICO Reizen.

Tot 1 oktober 2021 was ik jarenlang als Classical Music Manager en reisleider werkzaam bij een muziekreizenorganisatie. Inmiddels heb ik meer dan 180 reizen geleid en geniet iedere keer weer opnieuw. Tijdens de coronaperiode ben ik weer meer viool en altviool gaan spelen en in de zomer van 2021 heb ik weer opgetreden met mijn muziekvrienden op Kreta. Daarnaast speel ik iedere maand samen met pianist Frans Ehlhart.

Graag vergezel ik u op uw reis door de muziek!